top of page

Acerca de

DSC04373.jpg

Vizes fejlesztő foglalkozás, úszásoktatás

Vizes fejlesztő foglalkozás, úszásoktatás

Az úszásoktatás minősége a megfelelő alapoknál kezdődik. Fontos, hogy gyermek megszeresse és élvezze ezt az egyedi közeget. Az oktatást ezért „vízhezszoktatással” kezdjük, melyet játékos feladatokkal teszünk élvezetessé a legkisebbek számára. Így a megfelelő légzésfunkciók és reflexek kialakítása során gyermekében egy pozitív kapcsolat alakulhat ki az úszás óra és a víz iránt. Ha sikeresen kialakítottuk ezt a pozitív kapcsolatot, elkezdődhet az oktatása a hason és háton történő lebegésnek. Ezek elsajátítása szintén nélkülözhetetlen a helyes úszótechnikák későbbi kialakításában.

Hiszen a víz, mint eltérő közeg, egyedi mozgásformát igényel, mást mint a parton végzett sportoknál.

 

Az első mozdulatok, első gyakorlatok legfontosabb eleme a biztos kiindulóhelyzet. Az eddig ismertetett minőségi alapokról indulva először a hát és a gyorsúszás lábtempóit sajátítják el a gyerekek, ezt követően ugyanebben az úszásnemben a kartempókkal ismerkednek és tanulják meg. Ahogy a gyermek fejlődik, következik a mellúszás lábtempó és kartempó. Ez már egy jóval komplexebb mozgásanyag, amely tanulásához fontos a megfelelő koordinációs készség is.

 

Úszásóráink kis létszámban (5-6 fő) kerülnek megszervezésre mert:

  • így figyelembe lehet venni a gyermek fejlődési ciklusait

  • jobb kommunikációt lehet kialakítani

  • egyedi feladatokat is lehet biztosítani a gyermekek számára

  • hatékonyabb a tanulás

Fontos megjegyezni, hogy a gyermek a későbbiekben nem tudja olyan minősében tanulni az úszást a fent leírt alapok nélkül. Ezért az órák menetének a kialakításakor a legfontosabb szempont a minőség nem pedig a gyorsaság.

66337015-DA0F-4E39-B7F5-4DA79A10218D.jpegAz oktatást Nagy Árpád tartja: 

"Árpi bácsi vagyok, testnevelő tanár és 2002 óta foglalkozom gyermekekkel. Játékos úszásoktatásra várom a 3-5 èv és 5-8 év közötti gyermekeket kis létszámú (5-6 fős) csoportokban. Óráimra jellemző a jókedv és a sok szórakozás. Számomra a legfontosabb, hogy a gyermekek egy élménnyel menjenek haza és legközelebb is szívesen jöjjenek óráimra - mindez fegyelemmel és figyelemmel párosítva garantálja az eredményes közös munkát.

Fontos információ, hogy a tanmedence mély, így a szülői segítség ajánlott az ovisoknak.

3-5 éves csoport (szülőkkel közösen): csütörtök 16:30-17:15

5-9 éves csoport: csütörtök 17:15-18:00

Pótórák: kedd 17:00-17:45

Ár: 4 500 Ft/ alkalom 10 alkalmas bérlet vásárlása esetén

Nagy Árpád, "Árpi bácsi"
testnevelő tanár, úszásoktató

Időpontfoglalás telefonon:
+36 76 500 325

Girls Swimming Underwater
bottom of page