top of page

Acerca de

Baby Toes

Szinergetikus Reflexterápia és Baby Spa

Szinergetikus Reflexterápia (SzRT)

Már az AQUA Kids Vízi Gyermekfejlesztő Központban is foglalható a Pfaffenrot-féle manuális technika, más néven Szinergetikus Reflexterápia.

Mi is az az SzRT?

Az SzRT Dr. Waldemar Pfaffenrot által a 80-90-es években kifejlesztett technika, amely ötvözi a myofasciális technikát, az akupresszúrát, reflexzóna kezelést, mobilizációt, nyújtást és tonizálást. Ez a szinergetikus (egymás hatását segítő) terápiás eljárás segít az izomtónus normalizálásában és a mozgató szervrendszer másodlagos patológiás elváltozásainak csökkentésében.

Kinek ajánljuk?
• Izomtónus eloszlási zavar, főleg a spasztikus (feszes) izomtónus javítására
• Megkésett mozgásfejlődés esetén
• Ortopédiai megbetegedések, mint például torticollis (ferdenyak-tartás)
• Hiperaktivitás, egyensúlyi és szenzomotoros zavarok, tanulási problémák kiegészítő terápiájaként
• Enyhébb lefolyású gerincpanaszok, mint derékfájás, enyhe mértékű gerincferdülés
• Cerebrál parézis (CP), azaz az élet korai szakaszában bekövetkezett agysérülés, oxigénhiányos állapot
• Koraszülöttségből eredő problémákra

Hány éves kortól?

Születéstől egészen felnőtt korig várjuk a jelentkezőket!

Foglalkozás menete:

Az óra első felében (30 perc) manuál terápia foglalkozás zajlik a feszes izomtónus ellen. Ezt követi 30 perc relax a Babajacuzziban, ahol a meleg víz és a buborékok ráerősítenek az izmok lazítására.

Az egyéni terápiákra Horváth Zsófi tartja.

"Horváth Zsófi vagyok, két gyermek édesanyja. Végzettségem szerint ének-zene, karvezetés szakos tanár, szomatopedagógus-gyógypedagógus és manuál terapeuta. A gyógypedagógia felé a szülői érintettségem miatt fordultam annak idején.

Énektanári minőségemben a bölcsődés korúaktól az érettségizőkig mindenféle korosztállyal foglalkozom/foglalkoztam, lassan 10 éve. Dolgoztam a Líra Zeneiskolában zongoratanárként, a Katona József Gimnáziumban, a Kodály Iskolában és a Kadafalvi Általános Iskolában énektanárként. Vezettem zeneovis foglalkozást a Hírös Agórában és 2023 októberétől pedig zenebölcsis és zeneovis foglalkozásokat tartok. Énektanárként a legfontosabb feladatomnak a zene és az éneklés megszerettetését tartom, valamint a közösségépítést és a közösségformálást.

Gyógypedagógus diplomámat az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Karán szereztem. Legtöbb tapasztalatom a súlyosan és halmozottan sérült gyermekek mozgásfejlesztése terén van. A Szinergetikus Reflexterápiás képzést (másik nevén Pfaffenrot-féle manuális terápiát) 2023-ban végeztem el."

Időpontfoglalás telefonon:
+36 76 500 325

Online időpontfoglalás:

Baby
bottom of page