top of page

Acerca de

Mikulásparty weboldal (2497 x 924 képpont) (1).png

Részképesség vizsgálat

Részképesség vizsgálat 5 éves kortól

Részképesség vizsgálat 5 éves kortól
(Igény szerint kérhető Sindelar havi feladatcsomag)

 

Sindelar- Zsoldos program óvodásoknak - a részképesség gyengeség mentén kialakuló tanulási zavarok megelőzéséért.

 

Kinek ajánlott? 

 • óvodás korú gyerekeknek, akinél a szülő vagy az óvodapedagógus észrevette, hogy bizonyos játékokat kerül, nem szeret rajzolni, mesét hallgatni, mozgása, finommotorikája gyenge, rizikós az iskola beválása

A felmérést követőn célzott részképességfejlesztő feladatok otthonra.

A módszer legnagyobb előnye, hogy napi 10 percet vesz igénybe és nem szükséges hozzá szakember jelenléte, otthon végezhető. Rendszeres kontroll 3-4 hetente.

Brigitte Sindelar osztrák pszichológus, pszichoterapeuta. Komplex fejlesztő programjának célja az idegi eredetű tanulási és magatartási zavar megelőzése ill. a zavar elmélyülésének megakadályozása. A sindelari koncepció szerint a gyakorlást a „gyökereknél” kell kezdeni, azon a szinten, ahol a kognitív képesség még megfelelően működik. Akkor is innen indul a foglalkozás, ha ez a szint a gyermek életkorához képest igen alacsony.

 • A Sindelar-program részei:

 • Feltáró, illetve a terápiás tervet kijelölő vizsgálóeljárás.

 • A fejlesztési periódus.

 • A hatékonyságot ellenőrző ismételt vizsgálat.

A vizsgálati rész

 • A teljes képességrepertoár megismerését célozza, nem csupán a hibás funkciókét.

vizsgalati resz.jpg

A fejlesztés:

A fejlesztés a szülő és a pedagógus aktív együttműködéséről szól. A foglalkozások naponta max. 10 percet vesznek igénybe. Az első pozitív hatás 3 hónap után várható. A programok struktúrája lehetővé teszi, hogy egyidejűleg két vagy három részképesség terápiája is megtörténjék. Ilyenkor a foglalkozások szervezése ciklikus. Egy napon azonban csak egyféle részképesség fejlesztése lehetséges, és a foglalkozás időtartama nem haladhatja meg az előírt tíz percet. A minimum hat-nyolc hónapot igénybe vevő kognitív terápia egyik fontos elve a folyamatosság. Ezért a foglalkozásokat naponta kell végezni. A programok gyakorlatai más fejlesztő eljárásokkal is kombinálhatók.

A Sindelar feltáróvizsgálat kiértékelőlapja:

sindelar.jpg

A fejlesztés az ismeretszerzés legfontosabb területeire terjed ki. Ezek:

 • Figyelem.

 • Észlelés.

 • Intermodális kódolás (észlelési területek összekapcsolása).

 • Emlékezet.

 • Szerialitás (sorrendiség).

 • Téri tájékozódás.

A vizsgálatot végző és terápiát meghatározó szakember havonta jelöli ki a feladatokat, adja át a tréninganyagot a szülőnek ill. a terápiát végzőnek, valamint kontrollálja az otthoni munkát.

vizsgalat.jpg

Ellenőrző vizsgálat:

A program indításakor és lezárásakor készült vizsgálatok összehasonlításával megállapítható a gyermek önmagához viszonyított fejlődési szintje.

 

Kiknek ajánljuk?

A Sindelar-program két korosztályt céloz meg:

 • óvodásokat (5-7 évesek) és

 • általános iskolásokat.

Árak:

Részképességvizsgálat 5 éves kortól: 12 000 Ft (60 perc)

Igény szerint kérhető Sindelar havi feladatcsomag 12 000 Ft

Gyógypedagógusaink:

A vizsgálatokat Benke-Horváth Laura végzi:

Tizenöt éve foglalkozom gyerekekkel. Óvodapedagógus, szakvizsgázott gyógypedagógus-pszichopedagógus vagyok. Eddigi munkatapasztalataim: a sajátos nevelési igény diagnosztikája; fejlesztői tevékenységek; kognitív - és mozgásterápiák óvodai és fejlesztőházi keretek között (Alapozó terápia, TSMT I-II.), óvodapedagógusi munkakör. Egyéni és csoportos formában tartok kognitív fejlesztést már több mint 11 éve, mozgásfejlesztést lassan 9 éve. 

A komplex fejlesztés híve vagyok, vagyis a mozgás és a kognitív fejlesztés együttes hatásában hiszek a leginkább. Kiemelten a 0-6 éves korosztállyal szeretek foglalkozni. Fontos számomra a prevenció, ezért a szenzitív időszakban történő fejlesztés a szívügyem. Munkám során egyre inkább a fiatalabb életkorú gyerekek felé orientálódom. Jelenleg is tanulok, tudásomat folyamatosan bővítem. Jelenleg a JERR - csecsemőkori reflexkorrekció képzésen veszek részt, ezzel a hiánypótló, megengedő terápiával a szülők edukációjával is segíthetem majd a hozzám fordulókat. 

A mozgásterápiák hatását nem csak szakemberként, de szülőként is tapasztalom, hiszen „kora-anya” vagyok, így teljesen átérzem a hozzám forduló szülők kétségbeesését, tudom mennyire nehéz nap, mint nap tevékenyen tenni a gyerekem fejlődéséért, de maximálisan tudom és látom, hogy minden pillanata megéri, befektetés a jövőjébe, jövőjükbe.

342978824_1316718042255465_1078477020472976406_n.jpg

Benke-Horváth Laura

szakvizsgázott gyógypedagógus-pszichopedagógus, óvodapedagógus

diagnosztika és terápia; Alapozó mozgásterapeuta, TSMT I-II mozgásterapeuta, 
Sindelar-Zsoldos program I-II., JERR Csecsemőkori reflexkorrekciós szakember A-B modul, C folyamatban

Részképesség

Online időpontfoglalás:
(A lenti időpontoktól eltérő időpontfoglalás is lehetséges.
Kérjük telefonon érdeklődjön az alábbi számon: 
+36703870366

bottom of page